2on Trimestre DIET

39221 - NUTRICIÓ CLÍNICA 2T 2025/2026 - NUTRIDIET Grup 1

L'assignatura de Nutrició Clínica és de tipologia obligatòria, i pertany a la Matèria 4, Ciències de la Nutrició, la Dietètica i la Salut.

L’objectiu de l’assignatura és contribuir a la formació de l’estudiant en: 1) Introduir a l’alumne en la valoración global de les diferents situacions patològiques que contempli la seva avaluació nutricional, indicació de suport i elecció de la teràpia nutricional més adeqüada. 2) Incorporar el diagnòstic nutricional en la història clínica. Fomentar el reconeixement de situacions de malnutrició, en grau i tipologia. 3)  Adquirir coneixements en patologies de tipus metabòlic, orgànic o funcional, sistèmic o localitzat relacionats amb la seva etiopatogènia, diagnòstic, evolución i repercussió nutricional. 4) Proporcionar criteris objectius de bona práctica i aspectes ètics relacionats amb els tractaments actuals en nutrició clínica.


39220 - DIETÈTICA 1 2T 2025/2026 - NUTRIDIET Grup 1

L'assignatura de dietètica 1 és de tipologia obligatòria, i pertany a la Matèria 4, Ciències de la Nutrició, la Dietètica i la Salut. L’objectiu principal dotar l’alumnat dels coneixements i habilitats necessaris per identificar, valorar i planificar pautes dietètiques saludables adaptades a diferents contextos i poblacions. A través d’un enfocament teòric i pràctic, es treballen aspectes clau en el desenvolupament de la pràctica clínica del dietista-nutricionista, com la utilització de taules de composició d’aliments, el maneig d’eines informàtiques per al càlcul nutricional i l’aplicació de guies alimentàries.

L’objectiu de l’assignatura és contribuir a la formació de l’estudiant en els següents aspectes:

1.     Identificar i classificar les principals font alimentàries de nutrients

2.     Conèixer les ingestes recomanades de diferents grups de població

3.     Familiaritzar-se amb l’ús de les taules de composició d’aliments

4.     Conèixer les mesures casolanes d’ús i consum habitual.

5.     Identificar els ingredients i gramatges habituals d’una recepta.

6.     Aprendre a ajustar dietes a partir d’objectius nutricionals establerts.

7.     Planificar pautes d’alimentació saludable per a persones sanes a partir de racions de consum recomanades.

8.     Conèixer i treballar amb TICS de confecció de dietes i les eines d’educació alimentària


39320 - DIETOTERÀPIA 2T 2025/2026 - NUTRIDIET Grup 1

L'assignatura de dietoteràpia és de tipologia obligatòria, i pertany a la Matèria 4, Ciències de la Nutrició, la Dietètica i la Salut.

L’objectiu de l’assignatura és contribuir a la formació de l’estudiant en els següents aspectes:

Comprendre les principals malalties relacionades amb l'alimentació i els seus factors de risc, per tal d'aplicar adequadament els principis de la

dietoteràpia.

Desenvolupar la capacitat de dissenyar objectius terapèutics i elaborar plans d'intervenció dietètica adaptats a cada situació clínica.

Aprofundir en els signes i símptomes característics de diverses patologies i manejar amb solvència el llenguatge mèdic associat.

Proporcionar criteris objectius de bona pràctica i aspectes ètics relacionats amb els tractaments actuals en nutrició clínica.