39221 - NUTRICIÓ CLÍNICA 2T 2025/2026 - NUTRIDIET Grup 1
L'assignatura de Nutrició Clínica és de tipologia obligatòria, i pertany a la Matèria 4, Ciències de la Nutrició, la Dietètica i la Salut.
L’objectiu de l’assignatura és contribuir a la formació de l’estudiant en: 1) Introduir a l’alumne en la valoración global de les diferents situacions patològiques que contempli la seva avaluació nutricional, indicació de suport i elecció de la teràpia nutricional més adeqüada. 2) Incorporar el diagnòstic nutricional en la història clínica. Fomentar el reconeixement de situacions de malnutrició, en grau i tipologia. 3) Adquirir coneixements en patologies de tipus metabòlic, orgànic o funcional, sistèmic o localitzat relacionats amb la seva etiopatogènia, diagnòstic, evolución i repercussió nutricional. 4) Proporcionar criteris objectius de bona práctica i aspectes ètics relacionats amb els tractaments actuals en nutrició clínica.
39220 - DIETÈTICA 1 2T 2025/2026 - NUTRIDIET Grup 1
L'assignatura de dietètica 1 és de tipologia obligatòria, i pertany a la Matèria 4, Ciències de la Nutrició, la Dietètica i la Salut. L’objectiu principal dotar l’alumnat dels coneixements i habilitats necessaris per identificar, valorar i planificar pautes dietètiques saludables adaptades a diferents contextos i poblacions. A través d’un enfocament teòric i pràctic, es treballen aspectes clau en el desenvolupament de la pràctica clínica del dietista-nutricionista, com la utilització de taules de composició d’aliments, el maneig d’eines informàtiques per al càlcul nutricional i l’aplicació de guies alimentàries.
L’objectiu de l’assignatura és contribuir a la formació de l’estudiant en els següents aspectes:
1. Identificar i classificar les principals font alimentàries de nutrients
2. Conèixer les ingestes recomanades de diferents grups de població
3. Familiaritzar-se amb l’ús de les taules de composició d’aliments
4. Conèixer les mesures casolanes d’ús i consum habitual.
5. Identificar els ingredients i gramatges habituals d’una recepta.
6. Aprendre a ajustar dietes a partir d’objectius nutricionals establerts.
7. Planificar pautes d’alimentació saludable per a persones sanes a partir de racions de consum recomanades.
8. Conèixer i treballar amb TICS de confecció de dietes i les eines d’educació alimentària
39320 - DIETOTERÀPIA 2T 2025/2026 - NUTRIDIET Grup 1
L'assignatura de dietoteràpia és de tipologia obligatòria, i pertany a la Matèria 4, Ciències de la Nutrició, la Dietètica i la Salut.
L’objectiu de l’assignatura és contribuir a la formació de l’estudiant en els següents aspectes:
Comprendre les principals malalties relacionades amb l'alimentació i els seus factors de risc, per tal d'aplicar adequadament els principis de la
dietoteràpia.
Desenvolupar la capacitat de dissenyar objectius terapèutics i elaborar plans d'intervenció dietètica adaptats a cada situació clínica.
Aprofundir en els signes i símptomes característics de diverses patologies i manejar amb solvència el llenguatge mèdic associat.
Proporcionar criteris objectius de bona pràctica i aspectes ètics relacionats amb els tractaments actuals en nutrició clínica.